A térség településein a következő intézkedések lépnek életbe november 11-től. A további információkat megtalálják a községek honlapjain és közözsségi oldalain.

Intézkedések:

DOMASZÉK:

 • A Sportcsarnok, mint szabadidős létesítmény bezár. A helyiség kizárólag iskolai foglalkozás céljából használható.
 • A Könyvtár és Polgármesteri Hivatal személyesen nem látogatható, azonban munkatársaink telefonon elérhetőek!
 • Termékterünk továbbra is nyitva tart, itt a boltokban, üzletekben érvényes szabályok lesznek kötelezőek.
 • Általános rendezvénytilalom lép életbe, így sem bel-, sem kültéren nem lehet majd gyülekezni. A Sárkányhegyi Közösségi Ház bezárásra került.
 • Este 8 és hajnal 5 óra között kijárástilalom lép életbe! Ennek ellenőrzését a polgárőrség látja el rendkívüli éjszakai szolgálat keretében.
 • A településen a kutyasétáltatás engedélyezett pórázon az állat gazdájának este 8 és reggel 5 óra között a kutya lakhelyétől számított 500 méteres körzeten belül, és a szabállyal nem visszaélve.

MÓRAHALOM:

 • Ahogyan számos magyarországi fürdő, úgy a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő és a Móradombi Uszoda is felfüggeszti ideglenesen a vendégek fogadásást.
 • Határozatlan időre bezár: az Aranyszöm Rendezvényház, az Ezer Év Parkja és a Tóth Menyhért Városi Könyvtár

PUSZTAMÉRGES:

November 16-tól a polgármesteri hivatal ügyfélfogadását korlátozzák. Átmenetileg telefonon és elektronikus úton történik az ügyintézés.

Telefon: 62/286-851

Mobil: 30/810-6836

Web: http://www.pusztamerges.hu

E-mail: hivatal@pusztamerges.hu

 • A Móra Ferenc Művelődési Ház ideiglenesen határozatlan ideig zárva tart.

RÖSZKE:

1. Röszkei Polgármesteri Hivatal 
A kérelmeket és megkereséseket kizárólag postai vagy elektronikus úton áll módukban befogadni. Az esetlegesen felmerülő kérdésekre kollégáik telefonon adnak tájékoztatást.
Személyes ügyintézés kizárólag halaszthatatlan, rendkívüli esetben, az ügyintézővel előzetesen egyeztetett módon és időpontban történhet.
Az ügyintézők elérhetőségei:
 • Szociális ügyek, kereskedelmi tevékenységgel kapcsolatos ügyek, telepengedéllyel kapcsolatos ügyek: Korda Zoltánné, Telefon: 62/573-041
 • Szociális ügyek, anyakönyvi ügyek, címnyilvántartással kapcsolatos ügyek: Bite Sándorné Telefon: 62/573-030
 • Adóügyek: Kiss József, Telefon: 62/573-037
 • Föld adásvétellel, haszonbérlettel kapcsolatos ügyek: Sövényházi Gábor, Telefon: 62/573-043
 • Hagyatéki ügyek: Királyné Csermák Magdolna önkormányzati és hatósági csoportvezető, Telefon: 62/573-038
 • Egyéb ügyek:  62/573-030-as központi telefonszám
2. Művelődési ház és községi könyvtár
A művelődési ház és a könyvtár 2020. november 11. napjától zárva tart. Ügyintézés telefonon vagy e-mailben lehetséges munkanapokon 8:00 óra és 16:00 óra között (+3662/573-780, vagy a 0670/339-5674-es telefonszámokon, e-mail: muvhaz@roszkenet.hu
3. Röszkei Százholdas Pagony Óvoda és Zsebibaba Bölcsőde
Az óvoda és a bölcsőde is nyitva tart. Beteg gyermeket az intézmény nem fogad. A gyermekeket egy nagykorú személy maszkban az átadóba kísérheti, ahol fogadják, illetve kiadják őket a gondozónők vagy a dajkák. A bölcsődébe érkezéskor és távozáskor a szülőknek a kihelyezett kézfertőtlenítők használata kötelező.
Kérik a szülőket, hogy az intézmény más területeire ne lépjenek be, ügyintézésüket telefonon és e-mail útján intézzék: +3662/573-790, +3670/334-1670, bölcsőde mobil: +3670/701-6808 óvodavezető: +3670/331-9133, e-mail: pagony@roszkenet.hu
4. Szociális Szolgáltató Központ
Az intézmény biztosítja a rászorulóknak a veszélyhelyzet kihirdetése előtti ellátásokat.
Szociális problémákkal munkaidőben, naponta 08.00-16.00 óra között a +3662/573-820-as telefonszámon fordulhatnak segítségért a szociális központ munkatársaihoz. E-mailben is van lehetőség a jelzésre a csalad@roszkenet.hu elérhetőségen. Sürgős esetben a +3670/331-9285-ös telefonszámon kérhetnek segítséget. Kónya Tünde intézményvezető elérhetősége: +3670/336-6979. Az intézmény biztosítja a szociális étkeztetettek számára a napi egyszeri meleg étkezést.
5. Védőnői Szolgálat
A védőnők a státuszvizsgálatokat, a családlátogatásokat és az újszülött látogatásokat távkonzultációt követően, mérlegelés alapján, egyedi esetkezelés formájában végzik.
Időpont kérés után a védőoltások beadása továbbra is a tanácsadáson történik.
Indokolt esetben a védőnői épületben elérhetőek, de csak előzetes telefonos egyeztetés után. Kérik a szülőket, hogy részesítsék előnyben a telefonos és az e-mailben történő ügyintézést: +3662/573-822, +3670/459-2096, e-mail: csalad@roszkenet.hu
6. Közétkeztetés
Röszke Község Önkormányzata a Röszkei Százholdas Pagony Óvodában és Zsebibaba Bölcsődében és az Orbán Dénes Általános Iskolában nevelt és oktatott gyermekek részére a közétkeztetést a továbbiakban is biztosítja. Az étkezés igénylése, lemondása, a díj befizetése a megszokott módon történik.
7. Röszkei Teleház
A Röszkei Teleház munkanapokon a megszokott nyitva tartással, 8-16 óra között fogadja az ügyfeleket. A teleházba csak maszkban és fertőtlenítés után szabad belépni!
Tel: +3662/573-870, +3670/337-5484, e-mail: telehaz@roszkenet.hu
Röszke község közterületein a szájmaszk használata a Kormány rendelkezése értelmében nem kötelező.A veszélyhelyzetet kihirdető kormányrendelet alapján esetlegesen életbe lépő magasabb szintű rendelkezések felülírhatják a jelen tájékoztatásban foglaltakat.

SÁNDORFALVA:

A a Sándorfalvi Piac a teljes árukészletével nyitva tart, azonban a koronavírus járvány második hulláma miatt szerdán életbe lépő korlátozások okán a piac szabályai a következőképpen változnak:

Vevőkre vonatkozó szabályok:

 • a Piac nyitva tartása 06 órától 10 óráig tart
 • a piac területén és az ahhoz tartozó, kerítésen kívüli árusítási helyeken a szájmaszk használata kötelező

Eladókra vonatkozó szabályok:

 • az eladók árusítási helyüket 5.00 órától foglalhatják el
 • az eladóknak kötelező a szájmaszk használata

A fogászati rendelés 2020. november 12-től előreláthatóan 10 napig szünetel, mivel a fogorvosi rendelőben igazoltan COVID-19 fertőzött személyt kezeltek, így a protokoll szerint az ott dolgozók karanténba kerülnek.

Panasz esetén a legközelebbi sürgősségi ellátás a szegedi Fogászati és Szájsebészeti Klinika, ahova kérjük, hogy előzetesen telefonon jelentkezzenek be a 62/545-283-as telefonszámon.

ÜLLÉS:

 • A Déryné Művelődési Ház és Könyvtár ideiglenesen határozatlan ideig zárva tart.

A polgármesteri hivatal működésére vonatkozóan az alábbi döntés született:

 1. Az Ügyfelek a Hivatal épületébe kizárólag a Hivatal Házasságkötő terme felőli bejáraton (Radnai u.) léphetnek be az ügyfélfogadó térbe, irodába, ahol csak és kizárólag addig tartózkodhatnak, amíg személyes jelenlétük az adott ügy intézéséhez feltétlenül szükséges. Csak azokat az ügyfeleket tudja a Hivatal fogadni, akinek halaszthatatlan és személyes jelenlétet követel meg az adott ügy intézése, és erre vonatkozóan telefonon, emailben előzetesen időpontot kért. Minden előzetesen bejelentkezett Ügyfél köteles a Hivatal Radnai u. bejárata előtt kívülről várakozni, és egymástól legalább 1,5 méteres távolságot tartani. Az időpontra érkező ügyfelekkel az ügyfélszolgálati munkatárs felveszi a kapcsolatot, jelzi az érintett Ügyintézőnek, hogy az ügyfél megérkezett.
 2. Pénztári be/kifizetések időpontja: Hétfő 8.00-12.00; Csütörtök: 8.00-12.00, 13.00-15.30.
 1. Előzetes időpont egyeztetés nélkül a Hivatal nem fogad Ügyfeleket! (A Hivatal Házasságkötő terme felőli bejáratán elhelyezésre került egy csengő is, amellyel jelezni tudják megérkezésüket.)
 1. Az Ügyféltérbe, irodába valamennyi belépő Ügyfélnek kötelező a kihelyezett kézfertőtlenítő, orrot, szájat eltakaró szájmaszk használata!
 2. Települési, szociális támogatások igényléséhez szükséges nyomtatványokat kihelyeztünk, azokat a Hivatal Radnai utcai oldalán elhelyezett postaládába kérjük bedobni! Az így beérkezett kérelmeket soron kívül intézzük!
 3. Ügyfeleink időpontfoglalás nélkül csak rendkívül indokolt esetben keressék fel személyesen a Hivatalt. Ügyeik intézése során – amelyekben az lehetséges – részesítsék előnyben a telefonon, e-mailben, az ASP rendszerben vagy E-papír szolgáltatáson történő ügyintézést. Az ügyfélkapuval rendelkező állampolgárok elsősorban a magyarorszag.hu oldalon elérhető online ügyintézési lehetőségeket vegyék igénybe.
 4. Időpontfoglalás kérés e-mailben: hivatal@ulles.hu vagy telefonon a 62/282-122-es számon.

E-ügyintézéshez szükséges KRID azonosító: Önkormányzat 553287730 Hivatal 201136741

ZÁKÁNYSZÉK:

 • A Termelői Piac 2020. november 11-től bezár.

A Polgármesteri Hivatal nyitva tartásában nem történt változás, mindennap 8-12 óráig van ügyfélfogadás, délután a hivatal zárva tart. Az ügyféltérbe, irodába valamennyi belépő ügyfélnek kötelező a kihelyezett kézfertőtlenítő, orrot, szájat eltakaró szájmaszk használata! Az előtérben egyszerre egy személy tartózkodhat.  A hivatal elérhetősége 62/590-490 , vagy 30/606-2376 .

Polgármesteri döntés alapján a sportcsarnokot csak és kizárólag az oktatási-nevelési intézmények használhatják (Zákányszéki Általános Iskola, Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde) . Semmilyen civil program nem engedélyezett!

Határozatlan időre bezárt a Művelődési Ház és Könyvtár. A főbejárat mellett található könyvponton van lehetőség a visszahozott könyvek leadására. A kölcsönzés menete: megrendelés e-mailben, messenger üzenetben, visszajelzés, átvétel. A falugazdász és a falugazdász munkáját segítő teleház fogad ügyfeleket a kihelyezett tájékoztató táblák útmutatásai alapján.

A Zákányszéki Általános Iskola és Művészetoktatási Intézményben az oktatás – a járványügyi szabályok betartásával- zavartalanul folyik.

A Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde fogadja a gyerekeket teljes munkaidőben az intézményi protokoll betartásával.

A Szociális Központ teljes munkaidőben és teljes létszámban végzi a munkáját az Intézmény jóváhagyott eljárásrendje alapján. A bentlakásos otthonban látogatási tilalom van.

A településen tervezett valamennyi rendezvény felfüggesztésre került, nem lesz Böllérnap és az Adventi gyertyagyújtások sem kerülnek megtartásra. A főtéren a szalma-labirintus sem kerül kialakításra.

ZSOMBÓ:

 • A zsombói közösségi ház november 11-től határozatlan ideig zárva tart. Az intézményt kizárólag elektronikus úton tudják elérni: program@zsombo.hu címen, vagy a Facebook-oldalán.