Járványügyi tájékoztató Öttömösről

Öttömösön a koronavírus okozta veszélyhelyzet elrendelése miatt az étkeztetés megoldása okozta a legnagyobb fejtörést a településvezetésnek. A következő beszélgetésből kiderül, hogy itt is sikerült az idősebb korosztályt időben tájékoztatni és a hétköznapokon mindenben a segítségükre lenni, ideértve az ebéd kiszállítását is. Mindezeken felül pedig még egy külföldről hazatérő öttömösi fiatal kétheti karaténját is közös erővel oldották meg egy felajánlásnak köszönhetően.

Járványügyi tájékoztató Üllésről

Üllésen is bezártak a közintézmények, de a szociális ellátórendszer teljes gőzzel üzemel, hogy a megnövekedett feladatokat el tudják látni, és a rászorulók minden lehetséges szolgáltatáshoz hozzájuthassanak a krízishelyzet idején. A részletekről a polgármestert kérdeztük telefonon.

Járványügyi tájékoztató Pusztamérgesről

Folytatjuk telefonos interjúinkat a térség polgármestereivel a veszélyhelyzet kapcsán. Nagy teher hárul ugyanis az önkormányzatokra, hogy települési szinten kezelni tudják a felmerülő problémákat, ezzel is segítve a kormány által meghozott rendelkezések betartását. Pusztamérgesen már első perctől megindultak a feladatleosztások, hogy ki hogyan tud segíteni a kialakult helyzetben lakótársain.