Sándorfalván különleges látvány fogadja az embereket a Pallavicini Sándor Általános Iskola előtt. Az alsó tagozatos gyerekek szüleik segítségével Öko Manónak készített házikókat, illetve tököket faragtak.

Öko Manó házikói és a faragott tökök az őszi szünetig lesznek kiállítva az iskola előkertjében. A kiállítás rendhagyó módon került ki az épület elé. Korábban mindig az udvarra helyezték ki az alkotásokat, ám mivel idén a szülők a járványhelyzet miatt nem mehetnek be,  ezért változtattak az összesen 12 osztályközösség által készített művek kiállítási helyszínén.

Öko Manó minden évben ellátogat a sándorfalvi iskolába, hogy környezettudatosságra nevelje a gyerekeket. Ezúttal a tanárok kérése az volt, hogy a nebulók és szüleik természetes, vagy újrahasznosított anyagokból készítsenek házat a manónak, ahol éjszakára nyugovóra térhet. A gyerekek papírból, gyurmából, illetve természetes anyagokból még a manót is megformázták, így a kis házikókat be is lakták már az apró lények.

A halloweeni dekorációk az iskola alsó tagozatos diákok alkotásai. A Tök jó délután egy évek óta megrendezett programja az intézménynek. Ilyenkor különböző interaktív programot szoktak szervezni a gyerekeknek. Tökkeresést, váltóversenyt, tökcélba dobást, és tökcipelést is tartottak a napközis foglalkozás keretein belül. Idén a tökfaragás mellett fejfedőkészítést is hirdettek, amire szintén rengeteg szép alkotás érkezett be

A tököket különböző kategóriákban, mint a legnagyobb, legötletesebb, legszellemesebb, legrémisztőbb, legcukibb is fogják díjazni.

Az iskola egyik pedagógusa, Gémes Erzsébet tanárnő egy feladatlapot is készített a gyerekeknek, amit, ha helyesen kitöltve, visszavisznek az iskolába, sorsolás útján szintén jutalomban részesülhetnek.

Szintén az előkert díszévé váltak azok a facsemeték, amiknek ültetésében szokás szerint az elsős diákok vettek részt. Így idén 12 hársfacsemetével szépült meg a Pallavicini Sándor általános Iskola előkertje. A fákat a Nemzeti Tehetségprogram keretein belül szerezte be az intézmény, az ÖKO szakkör tagjai az iskola udvarán is szépítette- zöldítette a környezetet a faültetéssel.