Álláskeresőknek szervezett csoportos látogatást a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal a röszkei PaprikaMolnár Kft. feldolgozóüzemébe. A több mint húsz álláskereső a munkaerőpiacon való elhelyezkedést támogató Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktumnak köszönhetően érkezett a céghez.

A megyei paktum célja, hogy minél kevesebb álláskereső legyen Csongrádban – fogalmazott Juhász Tünde. A kormánymegbízott kijelentette: a megye foglalkoztatási helyzete a rendszerváltozás óta nem volt olyan jó, mint jelenleg, hiszen a legfrissebb adatok szerint Csongrád megyében most 1,8 százalékos a munkanélküliség. Ezzel Győr-Moson-Sopron és Veszprém után a megye a harmadik helyen áll az országban – egészítette ki.

A forrásoknak köszönhetően elsősorban az adott térségben munkát kereső, hátrányos helyzetű, inaktív személyeket lehet visszasegíteni a dolgos hétköznapok világába – hangsúlyozta Juhász Tünde. Hozzátette: a paktumirodák a közfoglalkoztatásból a nyílt munkaerőpiacra való átlépéshez is segítséget nyújthatnak.

Csongrád megyében erre a célra 1 milliárd forint áll rendelkezésre, amelyből a kormányhivatal mintegy 850 millió forintos kerettel rendelkezik – ismertette a kormánymegbízott. A program indulásától, azaz 2016-tól idén augusztus végéig több mint 600 millió forintot fordítottunk erre a célra, ezzel 749 fő számára teremtettük meg a munkához jutás lehetőségét – emlékeztetett. Ezt elsősorban bér jellegű támogatások megítélésével értük el, illetve a munkavállaló vállalkozóvá válását segítettük – számolt be a program eddigi eredményeiről dr. Juhász Tünde.

A céglátogatáson Molnár Anita elmondta, hogy konkrét munkaajánlattal rendelkeznek az álláskeresők számára. A PaprikaMolnár Kft. ügyvezető-tulajdonosa hozzátette: egyik munkatársunkat éppen egy évvel ezelőtt, szintén a programnak köszönhető bértámogatással vettük fel. Ma már stabil munkaerő náluk, akinek a továbbfoglalkoztatását már önállóan is vállalni tudjuk. Jelenleg két fő gépkezelőt tudnánk azonnal felvenni és hosszú távon alkalmazni.

Forrás: A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata