A Zákányszéki Polgárőr Egyesület március 9-én tartotta éves beszámoló közgyűlését. Az eseményen  szép számmal jelentek meg a meghívott vendégek és polgárőrök.

A gyűlést megtisztelte jelenlétével Batiz István, a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke, Matuszka Antal, Zákányszék polgármestere, Dobó Attila, a Mórahalmi Rendőrőrs parancsnoka, Gyuris Ernő, a Bordányi Polgárőr Csoport elnöke, valamint Gárgyán István jegyző.

Kopasz Zsolt, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd ezután elmondta szakmai beszámolóját a 2018-as évről. A jelenlévők megtudhatták, hogy tavaly a zákányszéki polgárőrök mintegy 3232 óra szolgálatot teljesítettek, melyből 2100-at általános polgárőri feladatra, 1132-őt pedig külterületi szolgálatra fordítottak. Az elnök arra is kitért, hogy az idei év kiemelt feladatának tekinti az egyesületi tagság fiatalítását, valamint a teljesített szolgálati órák és kilométerek számának megemelését.  Továbbá, azt is kijelentette, hogy nagyon jó kapcsolatot ápolnak az önkormányzattal, a rendőrséggel és a lakossággal is.

A beszédet követően megvitatták és elfogadták a 2019. évre vonatkozó pénzügyi terveket, majd Batiz István, Matuszka Antal és Gyuris Ernő hozzászólása következett, melyben polgárőrség munkáját méltatták.