A mórahalmi Spa Falu is verseng a legjobb terv díjért

1836

7 épület és 7 terv került be a Média Építészeti Díj (MÉD) 2019-es Közönségdíj finalistái közé. A legjobb tervek között szerepel Mórahalom leendő Spa Faluja is. Hogy kié lesz az elismerés, az november 8-án Budapesten, az Urániába dől el. Aki jegyet vált az eseményre, az élőben szavazhat a neki tetsző épületre, illetve tervre.

A Terv kategóriában várományosként bekerült az Artgroup és LAB5 architects Spa Village konstrukciója, melyet a kivitelezők Mórahalmon építenek majd meg. Korábban már beszámoltunk róla, hogy Mórahalom vezetői a település keleti határában szeretnének létrehozni egy termál-falut. Az ArtGroup és a LAB5 architects konzorciuma tervezte a beépítés koncepciótervét, a város pedig már a befektetőkkel is tárgyalt a megvalósításról. A teljes beépítés egy dombszerű képződmény érzetét kelti, mely beleolvad a szikes tájba – így egy olyan épület-csokor jön létre, melynek komponáltsága, tömegformálása természetközeli és városias egyszerre. A tervezőkkel készült interjúnkat és a terv részleteit bemutató videónkat a ITT megtekinthetik.

A Spa Falu további hat építészeti alkotással verseng a a Média Építészeti Díjért. Ezeket  mind megnézhetik az építészfórum honlapján.