A Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében október 9-én ragyogó napsütésben rekordszámú túrázó járta végig a Kéktúra útvonalának szakaszait.  Sikerült a rekordállítás: soha ennyien nem túráztak egy útvonalon, egy napon, mint az idei Kéktúrázás napján!

2021. október 9-én verőfényes napsütésben 3240 túrázó rótta egyszerre az Országos Kékkör jelzett turistaútvonalát, mintegy 2580 km hosszan, reggel 7 órától este 18 óráig.

A Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében zajló közösségi túranapon a három hazai kéktúrát: a legendás Országos Kéktúrát, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát és az idén 25 éves  Alföldi Kéktúrát lehetett szervezetten bejárni, 143 szakaszra osztva.

A regisztrált túrázók száma előzetesen 3400 fő volt, ebből 3240-en jelentek meg az indulópontokon és a szakaszfelelősök vezetésével, jeladóval felszerelve vágtak útnak. Napnyugtára minden túracsapat célba ért, kirajzolva a rendezvény honlapján az Országos Kékkör méterre pontos útvonalát.

Sándorfalván közel ötven túrázó érkezett a Pallavicini Kastély elé, ahol a Sándorfalvi Művelődési Ház és Könyvtár munkatársai várta az érkezőket. A kastélytól a Budai Sándor Emlékházhoz sétáltak, ahol a Citera zenekar tagjai muzsikaszóval köszöntötték a fáradt csapatot.

Az esemény honlapján még napokig visszakövethető lesz a 143 túracsoport mozgása, így aki utólag szeretné virtuálisan átélni a kéktúrázás örömét, itt megteheti azt. A Kéktúrázás napja hagyománya jövőre is folytatódik, 2022-ben is várják majd a szervezők a kéktúra szerelmeseit október második szombatján.