Október 30-án a Digitális Jólét Program keretében az Utazó Digitális Élményközpont volt a vendége a Röszkei Teleháznak. Az intézmény által működtetett Digitális Jólét Ponton  (DJ Pont) fantasztikus élménnyel gazdagodhattak gyerekek és felnőtteknek egyaránt. A modern technika eszközein keresztül mindannyian betekinthettek a jövő mindennapjaiba.

Nagy érdeklődésnek örvendtek az RC versenyautók

A  húszéves röszkei teleházban egy éve működik a Digitális Jólét Pont. A Teleház vezetője, Perlakiné Ács Mária elmondta, hogy 2018-ban sikeresen pályáztak IKT-eszközökre: laptopokat, tableteket, okostelefonokat, projektort, illetve kül-és betéri wifit kapott az intézmény. Mivel rendkívül fontosnak tartják, hogy a település lakói lépést tartsanak a digitális vívmányokkal, megpróbálják minden korosztályhoz közelebb hozni ezt a “világot”. A DJ Pont keretében különböző képzéseket is tartottak már a témában. Szó esett többek között az elektronikus ügyintézésről, a vállalkozások közösségi oldalon való megjelenéséről, valamint idősek sajátíthattak el digitális technikákat.

Pillanatkép egy korábbi foglalkozásról, melyen az idősebb korosztály ismerkedett a tabletekkel.

Az Utazó Digitális Élményközpont eseményén 3D nyomtatóval, VR szemüveggel, Lego robotokkal, drónnal és RC versenyautókkal ismerkedhettek a látogatók.

Minden egy képen: 3D nyomtató, drón, VR szemüveg

A Röszkei Teleház a jövőben is folytatni fogja a hasonló témájú előadásokat és az olyan események szervezését, mint az Utazó Digitális Élményközpont. Elsősorban a településen felmerülő digitális igényeket próbálják kielégíteni.