Az idei első, február 16-ai közgyűlésen Botka László polgármester bejelentette: Szabó Gábor fizikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora lesz Szeged díszpolgára.

A további városi díjak személyére is fény derült. Pro Urbe díjat vehet át Takács Máté, Szeged egykori főépítésze, és Pataki Ferenc, festőművész. Pataki Ferenc rendszeres látogatója Mórahalomnak. Több éve szervez különleges hangulatú művésztelepet és kiállításokat Mórahalmon, a Nagyszéksósnál. A Homokháti HÁM Művésztelep megálmodója ezúttal Szegedtől is elismerést kapott.

pataki03
Pataki Ferenc: Öko-ház
A díjazott festőművészről bővebben itt olvashatnak: KATT!
A Szegedért emlékérmet Papp Éva, a Széchenyi kör szegedi szervezetének elnöke, Palánkainé Sebők Zsuzsanna, a Somogyi könyvtár igazgatója, Sztanó János, a SzegedFish Kft. ügyvezetője, Füzesi Kristóf gyermeksebész és Szajbély Mihály, az SZTE Bölcsészettudományi karának tanszékvezetője vehet át. Szeged nemzetközi kapcsolataiért emlékérmet kap Eric Blin, Franciaország tiszteletbeli konzulja és Lednitzky András, a Szegedi Zsidó Hitközség elnöke, Izrael tiszteletbeli konzulja.
Forrás: delmagyar.hu
Fotó: Frak Yvette