A Gyógykuckó nevet kapta Sándorfalva új egészségháza

1789

Augusztus 28-án Sándorfalván átadták az új funkcióval bíró régi pártházat. A település polgármestere, Gajdosné Pataki Zsuzsanna szerint a rendszerváltás óta üresen álló régi pártház olyan feladatot kapott most, ami a sándorfalviakat fogja szolgálni.

A polgármester beszédében szót ejtett arról is, hogy az összesen 7 és fél millió forintból megújuló épület programja nem indult volna el Nemes Nagy János, Sándorfalva díszpolgárának 1 millió forintos támogatása nélkül. Viszont az épület felújítása még nem ért véget. A jövő évi 2. fejlesztési ütemben javasolni fogják a képviselő testületnek, hogy kerüljön elbontásra a régi kerítés, új járdát építsenek az épület elé, valamint parkolókat alakítsanak ki az udvarában. Gajdosné Pataki Zsuzsanna még arra is felhívta a figyelmet, hogy az épület valóban mindenkié, de csak akkor válik igazán a sándorfalviak hasznára, ha azt tartalommal töltik meg. Pont ezért, a lakosságtól továbbra is várják a visszajelzéseket, illetve a fejlesztésekkel kapcsolatos ötletek.

Beszédet mondott még Nemes Nagy János, valamint Dr. Nagymihály Sándor, sándorfalvi háziorvos is. Ezután a Szűz Mária Szent neve Római Katolikus Templom Plébániai kormányzója, Sutka István rövid imával áldotta meg az új egészségházat.

Az épület átadását jelző szalagvágás után az ünnepségen megjelenteket arra kérték, hogy szavazzanak az épület új nevére. A kiírt pályázatra – amiben a helyi lakosok ajánlatait kérték, az épület új nevére vonatkozóan – rengeteg válasz érkezett. Így az egészségház új neve Gyógykuckó lett. A javaslattevő Onozó Ildikó, sándorfalvi lakos volt.