A mórahalmi központtal működő határon átnyúló területi együttműködéseket segítő Banat-Triplex Confinium EGTC 2009-ben alakult. A szervezetet azzal a céllal hozták létre, hogy a magyar, a román és a szerb határmenti térségben lévő fejlődési különbségeket csökkentsék és a térség integrációját erősítsék. Az utóbbi hónapokban megélt rendkívüli helyzet sem áll meg az országhatároknál, így a szervezet segítő kezet nyújtott a tagoknak.

A COVID-19 néven ismert koronavírus elleni védekezés kapcsán a BTC EGTC lehetőséget teremtett, amellyel támogathatja tagönkormányzatait. A szervezet képviseletében Nógrádi Zoltán elnök-igazgató úgy döntött, valamennyi romániai tagtelepülés részére védőeszköz-csomagot adományoz, azzal a céllal, hogy az önkormányzatok napi feladatellátásának biztonságos körülményeit segítsék.

A romániai tagönkormányzatoknak szánt kézfertőtlenítőből és mosható arcmaszkokból álló csomagot a BTC EGTC elnök-igazgatója indította útjára Mórahalomról. A csomagok 37 romániai tagönkormányzathoz történő eljuttatása Kaba Gábor romániai igazgató-helyettes közreműködésével zajlik.

Az EGTC ezzel a felajánlással szeretné támogatásáról biztosítani tagönkormányzatait a COVID-19 világjárvány elleni védekezésben.