Sokan az ország másik részéről, vagy akár külföldről érkeznek a sándorfalvi Nádastó Szabadidőközpontba. A homokos part és a természetes víz a Balatont idézi. A 9 éve üzemelő bányatavi létesítményben szinte minden évre jut valamilyen fejlesztés: idén jelentősen megnövelték a fedett helyek számát, ahol akár rendezvényeket is lehet tartani. A tulajdonos önkormányzat pedig nemrégiben nettó 148 millió forintot nyert további beruházásokra. Ebből felújították a parkolót, bővítik a szennyvíztároló kapacitását, építenek a szigetek között 4 hidat és tanösvényt, illetve új fogadóépület és egy ökoturisztikai bemutatóhelyiséget is kialakítanak.

– Évente közel 45 ezer strandolónk van a 10 hetes szezon ideje alatt. Sajnos ki vagyunk téve az időjárás viszontagságainak, ezért próbáljuk fejlesztésekkel megnyújtani azt az időszakot, amíg megéri kilátogatni hozzánk – magyarázta az üzemeltető SÖV Kft. ügyvezető igazgatója, Deák Sándor. Éppen ezért az idei szezonra a kétszeresére növelték a fedett halpucoló méretét, amelyben hűtő áll rendelkezésre, hátul pedig bográcsozni lehet. Mellette kialakítottak egy közel 50 fő befogadására alkalmas fedett helyet, így most már kisebb rendezvények is tarthatók a strandon. De ha esik az eső, akkor sem kell a látogatóknak hazamenniük, itt is ki lehet várni a felhők elvonulását. Szintén az ő kényelmüket szolgálja a fás partszakaszon létrehozott célblokk, hogy ne kelljen a strand másik feléig elsétálni.

Vas Éva strandvezető elmondta, adottságai miatt a szabadidőközpontot elsősorban tengerparti, Balaton-parti hangulatban igyekeznek üzemeltetni. Szerveznek szabadtéri bulikat, van lehetőség wakeboardozni, vízibiciklizni, strandröplabdázni és strandkézilabdázni, hétvégénként pedig vízi aerobikot is tartanak.

Forrás: delmagyar.hu