Kemencés sütögetést tartottak a Ruzsai Gondozási Központban – Nyáron már új épületébe költözhet az intézmény

1374

A védőnői szolgálat keretén belül működőd Baba-Mama Klub kemencés sütögetést tartott április 24-én a Ruzsai Gondozási Központban. Gyermekek, anyukák és idősek együttesen vettek részt a már hagyományossá vált kerti sütésen, majd az ezt követő teadélutánon. A program még a régi, Szegedi úti épületben zajlott, de a Tömörkény téren közben már a végéhez közelednek az új gondozási központ munkálatai.  Az új intézmény tágasabb – 464 négyzetméter alapterületű – lesz, a meglévő szolgáltatások mellett pedig az ellátások és a férőhelyek további bővítése is megtörténik majd.

Makra Ágnes, a Ruzsai Gondozási Központ vezetője elmondta, hogy a főépület már elkészült, ebben jelenleg a víz, a villany és a fűtési rendszer véglegesítése történik. Épül még egy kerti pavilon is, illetve a garázsok kialakításának folyamata zajlik éppen.

Az intézményvezető hozzátette, hogy az épület ünnepélyes átadását nyár közepére tervezik.

Az alapkövet a Tömörkény téren 2018. július 16-án helyezték el, s kivitelezése abból a 150 millió forintos Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból valósul meg, melyből az egészségház, valamint a bölcsőde is megépült.