Támogatásban részesült az 55 éves Zákányszéki Parasztkórus

1256

A Zákányszéki Művelődési Ház a 2018-as évben pályázatot nyújtott be a Csoóri Sándor Alaphoz a Zákányszéki Parasztkórus működési költségeire. Ennek eredményeként 700 000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az együttes, melyet működési kiadásokra fordítanak majd.

A kórus tagjainak régi vágya teljesül rövidesen, hiszen a már eddig tanult népdalcsokrok és kórusművek anyagának CD-felvételét, valamint új fellépő ruhák beszerzését is fedezi a kapott támogatás. Ezenkívül,  a fellépésekre történő utazási költségek fedezésére, valamint kis értékű tárgyi eszközök beszerzésére is lehetőségük lesz az említett összegből.

Zákányszék legrégebb óta működő amatőr művészeti csoportja egyébként ebben az évben ünnepli megalakulásának 55 éves jubileumát. A kórus tagjai lelkesen készülnek e jeles évforduló megünneplésére, melyet majd a Művelődési Házban rendeznek meg június 22-én.

Az együttes szeretettel meghívja korábbi tagjait, de várnak minden népzenét és népdalt kedvelő vendéget is. A gálaműsorra meghívást kaptak Ásotthalom, Bordány, Mórahalom, Zsombó települések népdalkörei, valamint a vajdasági Oromhegyes népzenei együttes is ott lesz a rendezvényen. A jubileumi gálaműsor után közös vacsora és táncos mulatság vár mindenkit.

A kórsuba továbbra is várják az új jelentkezőket, a próbák minden kedden 18 órától kezdődnek. Mindezt a Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtár EFOP-3.7.3-16-2017-00203 számú pályázata keretében valósítják meg.