Főzzünk, varrjunk, alkossunk együtt Zákányszéken!

1305

A Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtár szeretettel várja az érdeklődőket a soron következő foglalkozásokra. Április 24-én varrni, 25-én sütni-főzni, májusban pedig bútort festeni lehet majd ingyenesen.

Kreatív hobbivarró szakkör

Április 24-én, 17 órától a bordányi Kálmán Kamilla ruhaipari technikus, mester női szabó vezetésével folytatódik a varróklub. Újabb varrási technikákkal, kreatív ötletekkel ismerkedhetnek meg a résztvevők. Kezdő és haladó varrókat is egyaránt várnak a művelődési házban az ingyenes foglalkozásra.

 

Főzőklub

Március 28-án, Szűcs Julianna irányításával elindult a Főzőklub a Zákányszéki Művelődési Házban. Az első foglalkozásra szép számmal jöttek az érdeklődők, ahol zöldséges batyut készítettek kétféle ízesítéssel, saláta körettel.

A következő főzőklub április 25-én, 14 órától lesz, ahol terítéken a spárga lesz. A résztvevők megismerhetik a spárga sokoldalú felhasználási lehetőségeit. Leves, főétel és saláta is készülni fog.

Kreatív kézműves szakkör

A Kreatív kézműves szakkörön március 29-én a kézügyességet próbára tevő „Rókahurok” fantázianevű csomózással nyakláncot, karkötőket készítettek a résztvevők. Az április 12-ei foglalkozáson húsvétra készülődtek: felelevenítették a kézi varrásos emlékeket, ki dekorációnak, ki ajándéknak készített nyuszit.

A szakkör májusi foglalkozásain előreláthatólag a bútorfestéssel ismerkednek majd meg az érdeklődők. Az időpontokkal kapcsolatos információkat a plakátokon, illetve a Művelődési Ház Facebook-oldalán találják majd meg.

A foglalkozások ingyenesek, az alapanyagot a szervezők biztosítják, azonban szükséges bejelentkezni. Ezt megtehetik személyesen a művelődési házban munkanapokon 8-16 óra között, valamint telefonon, a 06-62-590-010-es számon.

A foglalkozások az EFOP-3.7.3-16-2017-00203 kereteiben valósulnak meg.