Idén ünnepli 70 éves fennállását Zákányszék

982

1950. január 1-én Lengyelkápolna közigazgatási területén megalakult Zákányszék község. A 70 éves település e szép és kerek évfordulójára az év folyamán több alkalmat tervezett a faluvezetés az emlékezésnek és az ünneplésnek szentelni, de a kialakult helyzetre tekintettel ezt más formában kell megvalósítani – ehhez kérik a helyiek segítségét.

Az önkormányzat és a művelődési ház munkatársai keresnek az elmúlt 70 év időszakából származó községi rendezvényeken készült fotókat (május 1., tsz-gyűlés, iskolai, óvodai rendezvények), régi épületek emlékeit, melyek meghatározó funkciót töltöttek be, de ma már nem láthatók, a templomról készült felvételeket, korábbi plébánosokról egyházi szertartásokon készült fotókat, vagy tárgyi emlékeket.

Ha van az Önök birtokában ilyen vagy hasonló fotó azt szeretné az önkormányzat kölcsönkérni digitalizálás céljából. A járványhelyzetre tekintettel telefonon vagy e-mailben vegyék fel a művelődési ház dolgozóival a kapcsolatot a 62/590-010-es vagy a 62/590-080-as telefonszámokon. Mindezzel bárki hozzájárulhat a jubileum megünnepléséhez Zákányszéken.