Átadás előtt áll a Móradombi uszoda (videó)

1996

A Móradomb körúton eddig lelátókkal ellátott futballpályák, minden igényt kiszolgáló konditerem, kézilabda meccsekre és egyéb sportrendezvényekre alkalmas sportcsarnok, valamint strandfoci-pálya épült. Hamarosan pedig birtokba vehetik a sportolni vágyók az új uszodát is. Mi már a hivatalos megnyitó előtt bepillanthatunk a falak mögé.

Az országos bajnokság harmadosztályát hatszor megnyerő Szegedi Vízilabda Klub és Mórahalom városa közösen építette a komplexumot. A kivitelezés 2018 nyarán kezdődött.

Az új létesítmény egybeépült a sportcsarnokkal, így az átjárás kényelmes lesz a két épület között. Az uszodának saját kútja van, melyből a vizet pótolni tudják az üzemeltetők, illetve a fűtés a Mórahalmon megszokott módon megújuló energiával, termál vízzel történik majd.

A 2000 nm-es uszoda várhatóan új alapokra helyezi nemcsak a vizes sportokat, de az úszásoktatást is a városban.  Pinceszintjén található a gépészet, illetve helyet kapott benne két medence. A nagyobb, 25×33 méteres alkalmas vízilabda-mérkőzések lebonyolítására, a kisebb pedig tanmedenceként használható majd. Egy mobil lelátó is került az új uszodába, mely az aktuális rendezvények igényei szerint mozgatható lesz.

A beruházás értéke 1 milliárd 200 millió forint volt. Csongrád megyében Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Szentesen, Csongrádon és Makón van uszoda, de az ritka, hogy egy Mórahalom nagyságú kisvárosnak is legyen hasonló komplexuma.