December 21-én jelentették be hivatalosan: 2019-ben kézilabdacsarnok épül Sándorfalván. A sajtótájékoztatón a közös sikerről Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester, Farkas Sándor országgyűlési képviselő és Bartók Csaba, a Tisza Volán SC kézilabdaklub igazgatója számolt be.

A megye legmodernebb sportcsarnokát kezdik el jövő tavasszal építeni Sándorfalván, ahol ezidáig nem volt megfelelő méretű sportlétesítmény. “40 éves álma ez a sándorfalviaknak” – mondta a polgármester, majd hozzátette: a kézilabda-utánpótlás mellett a csarnok helyet ad majd más mozgásformáknak, kulturális eseményeknek, és a felnőttek számára is új lehetőségeket teremt a sportolásra.

Az összesen 760 millió forintból megépülő csarnokot az önkormányzat közös erővel valósítja meg a Tisza Volán SC-vel, amely a beruházás költségének 70 %-át állja TAO forrásból. A fennmaradó önerőt az önkormányzat biztosítja a “Bikakaszálón” felépülő sportkomplexumhoz. A jövőben itt fog edzeni az a 70 gyermek, akiknek eddig más településre kellett utazni egy szabványos méretű kézilabdapálya használatához.