Hétről-hétre szépül, fejlődik Mórahalom – Beruházási körkép (VIDEO)

1551

Mórahalom városa folyamatos megújulásokon megy keresztül. Nemrégiben számoltunk be az új tervekről a thermál falu megálmodása kapcsán, a testületi ülésen pedig beszámolt róla a polgármester, Nógrádi Zoltán, hogy jelenleg is több épület külső homlokzatfelújítása zajlik, köztük az iskolai sportcsarnok kap szigetelést és szép, új vakolatot majd júniusban.

A város akár csak egy év távlatából is igen más képet mutat. Tavaly áprilisban jártuk körbe tüzetesen a települést beruházásokat figyelve. Akkor még a Röszkei úton található Kolo Szerb Kulturális Központ is csupán csak kirajzolódni látszott a földből, illetve a Tóth János Szakképző Iskola új épületébe is még a betont öntötték. Azóta mindkét létesítménybe beköltözött az élet. A Kolo Központ március óta már várja rendezvényeivel az érdeklődőket. A hivatalos átadó pedig július 8-án lesz  szerb és magyar közéleti személyiségek jelenlétében.

A szakképző iskola első tanévét tapossa s az új épület 2018 decemberében került végleg a diákság és a tanári kar használatába. Azóta mindenki örömmel használja a legmodernebb eszközökkel felszerelt intézményt és természetesen várják a hiányszakmák – többek között pincér, szakács, cukrász szakma – iránt érdeklődő fiatalokat.

A munkásszálló szintén elkészült az elmúlt egy évben. Országosan is kiemelkedő kezdeményezésként a város hamarosan ide várja a munkavállalókat kellemes, komfortos környezetben. Mindezzel céljuk a szakképzett munkaerő bevonzása, mellyel az ipari park munkaerőhiánnyal küzdő vállalkozásait segítik majd.

Az éppen átadás előtt álló, vagy nemrég megnyíló új épületek mellett több pontján folyik a városnak most is valamilyen felújítás, átalakítás. Nem beszélve azokról a tervekről, melyek még csak az íróasztalon léteznek. Mórahalom folyamatosan azon dolgozik, hogy kiszolgálja egyre gyarapodó lakosságát és turisztikai célból érkező több százezer vendégét.

Helyzetkép 2018 áprilisából: