Megújult külterületi utakat adtak át Zsombón

25

„Amikor 2021-ben azt gondoltuk, hogy a kormány által biztosított 80 százalékos társfinanszírozás felhasználásával megújítjuk és újraindítjuk a vidéki településeink külterületi útjainak felújítását, abban a reményben tettük, hogy mindaz, ami egy település számára fontos infrastruktúra, ami egy település életéhez, működéséhez, gazdasági vérkeringéséhez fontos elem, azt ezzel segíteni tudjuk. Nem véletlen, hogy a most záródó Vidékfejlesztési Program keretében 2500 kilométernyi út épült, vagy újult meg településeink határában. Ez 1700 projektet jelentett, 1700 olyan útfelújítási programot tudtunk segíteni, nagyságrendileg 170 milliárd forinttal, amely ezt a gyönyörű utat is eredményezte itt, Zsombón”– mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a megújult zsombói külterületi utak átadásán szerda délután.

Mihálffy Béla, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy mindig nagy öröm, amikor arról számolhat be, hogy a választókerülete fejlődik. – Elmondhatjuk, hogy az a fejlődés, ami a homokhátsági településeken az elmúlt több mint egy évtizedben megvalósult, példaértékű. Ennek a példaértékű fejlődésnek az egyik állomásánál állunk, és adjuk át azt a három utat, amely 2 kilométer hosszan szolgálja zsombóiakat és amely 300 millió forintba került – mondta a képviselő.

Gyuris Zsolt, Zsombó polgármestere tájékoztatott, hogy két kilométeren, három helyszínen, a traktorokat is elbíró négy méter széles út épült meg, jó vastag alappal, kétszer egy méteres padkával.

(szöveg: Arany T. János/Délmagyarország)