Mórahalmon nyitott irodát a kínai China-EU Cultural and Education Service Center Kft.

140

Céljuk, hogy kulturális, gazdasági és turisztikai szempontból nyissanak Magyarország felé, továbbá népszerűsíteni kívánják hazánkat a kínaiak számára. Befektetési lehetőségeket keresnek a térségben nemzetközi együttműködésre törekedve a két ország között.

Az ünnepélyes megnyitón Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere köszöntötte az iroda képviselőit, a kínai és a magyar vendégeket. Kiemelte, hogy a két állam közötti hivatalos kapcsolatfelvétel 75. évfordulójához kapcsolódva egy olyan befektetési iroda nyitja meg kapuit Mórahalmon, amelynek a befektetés-ösztönzésen túl a feladata az oktatási és kulturális kapcsolatok felelevenítése a térségünk és a kínai állam között.

„A város támogatja ezt a törekvést, hiszen az oktatási ügyek, a jövő generációjának neveltetése lehetőséget teremtenek arra, hogy a gazdaság szereplői is megtalálják a megfelelő párbeszédet a két térség között. Mórahalom elkötelezett az ügyben és remélem,, hogy hamarosan látványos eredményekről tudunk beszámolni.”

 Peter Chen, a Hungary Meraviglia Group alapítója, a Magyar-Kinai Merchants
Office Ltd ügyvezető elnöke arról beszélt, hogy a Mórahalom önkormányzatával közösen létrehozott befektetési iroda nemcsak partnerségük elmélyülését jelzi, hanem egy új fejezetet is nyit Magyarország és Kína gazdasági fejlődésében és kulturális cseréjében.

„Célunk, hogy az iroda folyamatos erőfeszítései révén szorgalmasan, lépésről lépésre előmozdítsunk több magas színvonalú projektet, új lendületet adjunk a kétoldalú gazdasági kapcsolatoknak Magyarország és Kína között, és kézzelfogható előnyöket hozzunk mindkét ország lakosai számára.”

Zhang Chuan Lian, a China-EU Cultural and Education Service Center Kft. igazgatója, a Kínai Nemzetközi Oktatási Rádió és Televízió Helyettes Igazgatója az oktatás-nevelés fontosságáról beszélt, küldetésük, hogy hidat építsenek a kínai és a magyar oktatás fejlődése között.

„Ezen a platformon keresztül közösen nevelhetjük a jövő tehetségeit, és hozzájárulhatunk mindkét ország fejlődéséhez. Hiszen az oktatás ereje végtelen, hatása hosszú távú, és szoros együttműködésünk fontos lendületet ad az oktatás előrehaladásának.”