A helyi TDM (turisztikai desztináció menedzsment – a szerk.) szervezet a szállásadók és a térségi kistermelők együttműködését szeretné elősegíteni. Ennek érdekében helyi termékek kóstolójával és vásárával összekötött szakmai napon egy új szolgáltatás bevezetésének első lépéseként együtt gondolkodásra hívta a látogatókat. A „Homokháti kínáló, a helyi termékek szerepe a turizmusban” címen még januárban megtartott esemény fő céljaként a szervezők a helyi termékek piaci pozíciójának erősítését kívánták elősegíteni.
A rendezvényen és az azt kiegészítő vásáron a helyi, valamint a Homokháti Portéka védjeggyel ellátott termékek bemutatására is sor került. Ezzel párhuzamosan főként a Mórahalmon és környékén működő turisztikai szolgáltatók, valamint a helyi kézműves élelmiszer előállítók részvételével szakmai beszélgetés zajlott, melyben a résztvevők letették az alapjait a helyi termékekből álló Homokháti Kínáló ételboxok rendszerének.
A rendszer lehetővé teszi, hogy ellenőrzött, jogszabályi követelményeknek megfelelő, magas minőségű termékek szálláshelyekre történő szállításával a szállásadók reggelit, termékkóstolót tudjanak biztosítani vendégeiknek.
A szakmai programon túl az sem elhanyagolható, hogy az odalátogatóknak különleges termékeket lehetett megkóstolni, vagy akár vásárolni a helyi termelőktől, emellett pedig kézműves foglalkozás várta a gyermekeket. Az összes bemutatott kézműves termék szűkebb térségünkből való, mely még gazdagabbá, egyedibbé teszi a Homokhátság turisztikai kínálatát. Amennyiben a vásárló regisztrált a www.morahalomkartya.hu felületen, a tetszését elnyerő termékeket akár már kedvezményesen is megvásárolhatta a rendezvény során.
A program az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum támogatásával valósult meg. Pályázat kódja: AMC-P-21-2