Ismét rendkívüli testületi ülést tartottak Sándorfalván – Szakértő fogja ellenőrizni a lőteret

742

Január 15-én rendkívüli testületi ülést tartott Sándorfalva Önkormányzat Képviselő Testülete. A település Kulturális értékek megőrzése Sándorfalván című Leader pályázatot nyert, amelyből a Pallavicini Kastély egy részének felújítása, átalakítása történik meg. A beszerzési eljárás során a legjobb ajánlatot adó GLOBÁL 21 Építőipari és Szolgáltató ajánlatát (bruttó 10.288.099 forintot) fogadta el a képviselő-testület és bízta meg a kivitelezéssel. A munka 2020. január 22-ével indul és előreláthatólag április 1-jéig tart, ezen idő alatt a Kastély Kávézó nem üzemel.


Többször érkezett jelzés, főként a külterületi lakosok részéről, a lőtéren folytatott tevékenységgel kapcsolatosan. Novemberben a testület a lakosok képviselőivel és a honvédelemmel folytatott közös tárgyalása során megegyezett abban, hogy egy független szakértő kerüljön felkérésre. Ennek értelmében döntöttek arról, hogy a Sándorfalva területén elhelyezkedő ún. robbantókert meghatározott területén folytatott honvédelmi tevékenységgel kapcsolatos zaj, légnyomás és szeizmikus értékek bemérésére szakembert rendelnek. A kiválasztott vállalkozás a Detonet Kft. lett.


A képviselő-testület a Rózsa utcai útépítés kivitelezőjének kiválasztásáról is döntött. A közbeszerzés útján meghirdetett beruházásra a DÉLÚT Építő és Bányászati Kft. adta a legjobb ajánlatot és nyerte meg a kivitelezést, megközelítőleg 40 millió forintért. A vállalkozási szerződés leghamarabb 5 nap múlva írható alá. A kivitelezés befejezésének időpontja, a szerződés aláírásától számított 6. hónap vége.