A mórahalmi Pótkerék Csárdában ünnepelték meg a jeles évfordulót szombaton, ahol bivalypörkölttel, sültekkel és a pékség apró süteményeivel kedveskedtek a meghívott vendégeknek. Varga Ferenc ügyvezető az eseményen arról beszélt, hogy tősgyökeres mórahalmiként ismeri az itt élő emberek hagyományszeretetét, ezért már 1995-ben, a pékség indulásakor eldöntötték, hogy csak és kizárólag hagyományokon alapuló termelési technológiát honosítanak meg. Mesélt arról is, hogy az egészséges táplálkozás, az egészséges élelmiszerek határozzák meg életüket. A hagyományos kovászos technológia, amely komoly szaktudást igényel, biztosítja minden kenyerüknél azt az íz- és aromavilágot, mely különlegessé teszi termékeiket. Mind a tanyasi, mind a teljes rozskenyerük adalék- és színezőanyag mentes, rendkívül gazdag ásványi anyagokban és rostokban, elősegítve az emésztést illetve jótékony hatása van a cukor és egyéb emésztési problémákkal küszködő betegek gyógyulására.
A születésnapi ünnepségen élőzene és színes programok mellett Varga Ferenc mesélt a vendégeknek az elmúlt 30 évről és jövőbeni terveikről.









