2020. október 19-én este elkezdődik az új színházi évad a mórahalmi Aranyszöm Rendezvényházban. A befogadó színházként működő Aranyszöm összeállította legújabb színházi évadának műsorstruktúráját, melyben többek között a Turay Ida Színház, a Bohém Társulat, a Veres1 Színház, a Játékszín, az Orlay Produkció neves színészekből álló társulatainak színvonalas előadásait tekinthetik meg a színházkedvelők.

Október 19-én 19 órától a színházi évad első előadásaként a Turay Ida Színház mutatja, be az Indul a bakterház című vígjátékát. A darabban Mikó István Érdemes, Jászai Mari-díjas színművész játssza el Szabó bakter szerepét.

November 3-án pedig jön egy musical-komédia, a Babaváró party a Bohém Társulattól a főszerepben Fésűs Nelly színésznővel. A darabban egy fiatal pár megtudja, hogy gyermekük lesz, és jó szokás szerint, ünnepséget rendeznek, ahová meghívják pár barátjukat, és a lány családját. Ám az este nagyon hamar világossá válik, hogy nem olyan lesz, mint ahogy az ők elképezték. Ugyanis a főszereplő lány édesanyja, Jutka nem éppen egy visszafogott édesanya. Nem tudja elfogadni a korát, és az italt sem veti meg. Karolina, a főszereplőnk roppant kellemetlen helyzetekbe kerül, a legrosszabb álmai válnak valóra. Ehhez a barátok próbálnak pozitívan állni, de valahogy állandó konfliktus helyzetek alakulnak ki.

November 16-án  Csoportterápia  mjuzikelkámedi 2 részben a Veres1 Színház előadásában. Főszerepben Pál Tamás és Balázs Andrea. Hat vadidegen, három férfi és három nő érkezik egy csoportterápiára. Kezdetét venné az analízis annak rendje és módja szerint, azonban egy apró hiányosság hátráltatja a dolgok szokásos menetét.

December 7-én a Játékszín mutatja be a Legénybúcsú című vígjátékát Híres színészekkel, mint például Szente Vajk, Nagy Sándor, Szerednyey Béla és Csonka András. Az előadásban egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék. Rémes csapda tud lenni egy szállodai lakosztály, senki sem az, mint elsőre gondolni lehet róla, és minden egyre jobban gabalyodik össze… Most akkor ki kicsoda valójában, és meglesz-e vajon másnap az az esküvő? Szente Vajk íróként nemcsak a végsőkig feszíti a nevetőizmokra specializálódott bohózat kereteit, hanem föl is frissíti azt, már-már szinte a műfaj paródiája pereg a néző előtt.

December 21-én a Játékszín bemutatja Kölcsönlakás című vígjátékát a főszerepben Dobó Katával és Lengyel Tamással. Az elegáns londoni emeleti lakás Philipé és Johannáé. Hetek óta tart a renoválás, nagy a felfordulás. Philip és Henry sikeres gyermekkönyv-kiadók, irodájuk a földszinten található. Henry nagy nőcsábász, amíg Philip a feleségével vendégségbe készül, addig Henry egy hölgy ismerősével randizna társa lakásában. Nem tudja, hogy felesége is ezt tervezi újdonsült lovagjával. És van, amiről egyikük sem tud: a felújításon dolgozó belsőépítész is épp szerelmi légyottra hívta a szobalányt. A teljes káosz közepébe érkezik meg váratlanul a meglehetősen prűd hírében álló híres mesekönyvíró, akire a kiadó már régóta fente a fogát… Nem véletlenül nevezik Ray Cooney-t az angol Feydeau-nak. A közel ötven éve, 1969-ben írt vígjátékuk folyamatosan szerepel a világ színházainak műsorán. Ez sem véletlen.

Újabb információk hamarosan az Aranyszöm Rendezvényház honlapján és közösségi oldalán. Az előadásokra a jegyek megvásárolhatóak az Aranyszöm Rendezvényházban, munkanapokon 8-tól 16 óráig, a Thermál Panzió recepcióján 0-24 között, és a mórahalmi Tourinform Irodában, valamint online a rendezvenyhaz.morahalom.hu weboldalon.