Több elismert hazai művész és alkotó komoly előkészítő munkája nyomán született meg az első roma sorsjáték, a Somnakaj, mely július 16-án Mórahalomra érkezik. Az előadás koncert és színház, tánc és irodalom, hagyományőrzés és jelen korunk találkozása. Szem nem marad szárazon – ígéri a darab egyik szereplője, Falusi Mariann a Móra-Net TV-nek adott interjújában.

li1-0100

„Már első hallásra döbbenetes zenei élményt nyújtott számomra a produkcióban elhangzó tradicionális cigányzene. Sokként hat az emberre ez az érzelemgazdagság” – mondja Falusi Mariann. A Doktornőt alakító Artisjus-díjas dzsesszénekes szerint amitől igazán ütős a Somnakaj, hogy a mai emberek fülére lett hangszerelve: a világzenei elemeket vegyíti az autentikus roma dallamokkal. Az énekesnő a darabban egy világhíres zenészcigány feleségét, Somnakaj szerelmének édesanyját alakítja majd.

1440973127

A musicalben a címszereplő szerelmét Oláh Gergő, roma származású énekes játssza, akit a történet fogott meg a legjobban. A tehetségkutató-győztes előadó szerepe nem áll messze saját sorsától: a darabban Misit, a popsztárt alakítja, aki egy kis magyar faluból indult és ma már Londonban zenél. A musicalben a két fiatal szerelme teljesedik ki, mely során Misi hozzásegíti Somnakajt álmai eléréséhez, hogy a lány kitekinthessen a hagyományos cigány kultúrából. „Az igazi tiszta szerelmet mutatja be a darab a cigány hagyományőrző szokásokkal, lánykéréssel, vagy éppen a lagziban a lány fejének bekötésével” – mondja a darabról Oláh Gergő.

12046583_1676510682567766_4365146267417490971_n

A szereplők azt vallják: a komoly erőt képviselő, közel húszfős zenekarral, a virtuóz táncosokkal, katartikus előadásmódú énekesekkel egy olyan életérzést ad a musical, hogy az ember úgy érzi, jó helyen van és újra meg újra látni, hallani, érezni akarja a történetet.

Jegyvásárlás itt!